Vidámparkok a világ körül

A legjobb vidámparképítő játék: RollerCoaster Tycoon

2015. április 20. - Vidámparkjunkie

RollerCoaster Tycoon egy stratégiai játék, mely a vidámpark-építést szimulálja. Fejlesztői a MicroProse és Chris Sawyer, kiadója a Hasbro Interactive. A játék 1999-ben Microsoft Windowsra, később Xboxra is megjelent. A játékból az alapprogramon kívül már két kiegészítő is kijött. 

dscf0002.jpg

A fejlesztők alapvetően egy folytatást akartak készíteni a Transport Tycoon-hoz,de nagyon megtetszettek nekik a hullámvasutak és inkább egy vidámpark szimulátort dolgoztak ki. A játékot eredetileg White Knuckle-nek akarták elnevezni, de a tycoon címek hagyománya és marketingszándékok miatt átnevezték. A játék 180 millió dolláros hasznot hozott, melyből Chris Sawyer több, mint 30 milliót kapott. Ezzel az eredménnyel minden idők legsikeresebb tycoon játéka lett.

A játék menete

A játék lényege, hogy sikeresen működő vidámparkot hozzunk létre és működtessünk. Ehhez rengeteg új játékot kell építenünk:hullámvasutakat, óriáskereket, kísértetházat, körhintát, melyekből rengeteg típusúval találkozhatunk a játékban, vagyunk magunk tervezhetjük és rakhatjuk őket össze, különböző darabokból! Az általunk készített szerkezeteket tesztelnünk kell intenzitás és a látogatók igényei szempontjából. A hullámvasutakat ellenőrizni kell, csakúgy, mint a vidámpark tisztaságát, a virágok locsolását, vagy a vandalizmus megszüntetését. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a megfelelő alkalmazottat kiválasztani, akik maguktól ellátják feladatukat. Emellett szórakoztató alkalmazottakat is felfogadhatunk, akik jó kedvre derítik a hosszú sorokban álló látogatókat. 

rollercoaster_tycoon_4.jpg
A vidámpark tereprendezése nagyon költséges, de lehetséges. A játékos emelheti vagy csökkentheti a föld szintjét, vizet adhat hozzájuk, amivel növelheti a park vonzerejét, valamint a játékoknak helyet szoríthatunk vele. A pályán futó játékok (amelyek egy meghatározott pályán mennek), mint a hullámvasút vagy a vízi csúszda, akár föld alatt is mehetnek – részben, vagy teljesen is. A pályákat különböző díszítőelemekkel, valóságszerűbbé és szebbé varázsolhatjuk, azonban ez is pénzbe kerül. Az út mentén lámpákat, szemetesládákat (a látogatók ebbe dobják a szemetet) és padokat (a vendégek ezekre ülnek ha esznek valamit) lehet elhelyezni. 

roller1.gif

Mindezeket a költségvetésből kell kigazdálkodnunk. A játékosnak kell beállítania az egyes játékok, és a vidámparkba való belépéskor fizetendő összeg nagyságát, melyet idő közben meg is változtathat.

Az alapjátékban 21 pálya van, de először ezekből csak az első 5-ön lehet játszani. Ha egy pályán teljesítjük a feladatot, megnyílik a sorban következő pálya. Néhány pályán a rendelkezésünkre álló terület üres, de többségük már vidámparkként üzemel, de egy megoldandó probléma miatt odafigyelést igényel, amit nekünk kell elvégeznünk.

329813_gfs_53046_2_2_mid_medium_20130621140654992.jpg

A legtöbb pályán az a feladat, hogy a vidámparkban legalább a megadott számú vendég legyen, de lehet a cél a park értékének fejlesztése is. A játékban egy év csak nyolc hónapot karol fel, márciustól októberig (ezzel a valóságot tükrözi).

Jó szórakozást! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://vidamparkok.blog.hu/api/trackback/id/tr957381266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

őrült_stone 2015.04.27. 17:33:55

Jó volt ez a játék, nagyon sokat játszottam vele. Csak állandóan hányást kellett takarítani...

Bözsinéni 2015.04.29. 16:45:17

Húha ezzel még én is játszottam :D bár elég bénácska voltam benne sajna:(

Cosmetic Guru 2015.05.10. 14:08:19

Nagy függőséget okoz ez a játék! Szerencsére okostelefonra is le lehet már tölteni!
süti beállítások módosítása