Vidámparkok a világ körül

Harry Potter Kalandpark - Orlando

2015. április 08. - Vidámparkjunkie

VÉGRE egy olyan hely, ahol én is boszorkánynak és varázslónak érezhetem magam!

 

Nem tudom, hányan ismeritek a Harry Potter sorozatot, minden esetre én kb. ezen nőttem fel! Nagyon tetszettek a könyvek is, azonban a filmek is hihetetlenül jól sikerültek. Ha ez még nem lenne elég, akkor látogassatok el ti is a Florida állam-beli Harry Potter Kalandparkba! Garantáltan felejthetetlen élményt fog nyújtani!

Maga a park a Universal Filmstúdió kapuin belül nyílt 2010 júniusában. A természetes film témájú park 8 hektárnyi területen várja a látogatókat. Mivel az élménypark a Universal "Islands of Adventure" parkon (Kalandok szigetei) belül található és nem kell külön belépőjegyet venni a Harrry Potter részre ezért az ifjú varázslótanonc varázslatos világába való betekintés lényegében INGYENES!

harry.jpg

 

A park a Harry Potter filmekből jól ismert  helyszíneket mutatja be. Az egyik leglátogatotabb attrakció a Roxfort kastélyát számos speciális effekt segítségével bemutató "Tiltott utazás" nevű vasút. Itt megismerhetjük többek között Dumbledore szobáját, Harry osztálytermeit, illetve a Griffendél-házat is.

Ha még ez sem lenne elég, akkor érdemes megnézni a Magyar Mennydörgőt, illetve lovagolhatunk Hippogriffel is akár. Sőt, ha igazán bátor lettem volna találkozhattam volna az óriáspókokkal és dementorokkal is!

 

Ennyi izgalom után nem is tudom, kinek ne esne jól egy korsó jó vajsör?! Roxmorts kis varázslófalujában ezt is megtehetjük, a sok édesség és egyéb finomság vásárlása mellett.

A Harry Potter kalandpark véleményem szerint mindenkinek kötelező, aki szereti a filmeket. Tényleg, őszintén mondom ez számomra egy felejthetetlen élmény marad!

Látogassatok el ha tehetitek, mert megéri! :)

je.jpg

Pár hasznos link:

https://www.universalorlando.com/harrypotter/

https://www.universalorlando.com/Theme-Parks/Wizarding-World-Of-Harry-Potter.aspx

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vidamparkok.blog.hu/api/trackback/id/tr917351678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dominika Pajter 2015.04.08. 21:15:01

Kedvencem a Harry Potter, egyszerűen imádom! Hallottam már erről a helyről, remélem egyszer eljutok ide!

Tenere 2015.04.15. 14:21:18

Bár ott lehetnék! Szupi hely!

bianka novoszelszki 2015.04.19. 12:51:54

Húúú, a HP az egyik kedvenc filmsorozatom! Nagyon jó a poszt, ha lesz rá lehetőségem, meglátogatom!

őrült_stone 2015.04.27. 17:35:05

Már a vajsör miatt megéri :)))

albi99 2016.08.14. 12:04:39

Voltam itt, és bár nem vagyok különösebben rajongója a filmeknek, még nekem is óriási élmény volt! Persze a park(ok) többi része is. A leírásból kimaradt, hogy nem csak az Islands of Adventure területén van Harry Potter-világ, hanem át lehet menni a Roxfort Expresszel a Universal Orlando parkjába is, ahol az Abszol-út és a Gringott's bank van felépítve, amelyben ráadásul egy talán még jobb ride vár, mint a Forbidden Journey. Igaz, ehhez kétparkos jegyet kell venni, de megéri, mert így teljes az élmény, és amúgy is rengeteg más jó dolog van a két parkban. Bármikor visszamennék, tervezem is :)
süti beállítások módosítása