Vidámparkok a világ körül

Legoland, a kockapark

2015. április 29. - Vidámparkjunkie

Legolandből jelenleg 6 van a világon, az első a kockagyártó cég központjában, a dániai Billundban épült. További kocka-vidámparkok találhatók Kalifoniában(1999), Windsorban, Anglia (1996), Günzburgban, Németország (2002), Floridában (2011) és Malajzián (2012). Ám ezek még közel sem az utolsók, hiszen 2016-ra Dubaiba, 2017-re Japánba és Koreába terveznek újabb Legoparkokat építeni. A kaliforniai, dán, és a német park egyenként mintegy 1,4 millió látogatót fogadnak évente. A brit park 1,65 millió látogatót fogadott 2007-ben, így a 15. leglátogatottabb park lett Európában.

legoland-water-park-malaysia-1.jpg

A park legnagyobb részén vidámpark üzemel, tipikus játékokkal, mint a  hullámvasút, körhinta, dodgem, kisvasút, de közel sem ilyen unalmas, ugyanis különböző témákra van osztva. Kalandozhatunk a kalózokkal, óriásnak képzelhetjük magunkat a minivárosban(ami természetesen legoból készült), bejárhatjuk a dzsungelt, vagy visszautazhatunk az időben, és a középkorban találhatjuk magunkat.  Az igazi legofanatikusoknak pedig ott van a kockabolt. A kockaboltban a valaha látott legnagyobb kockaválaszték látható, a legkülönfélébb színekkel és formákkal. Nem éppen olcsó, a kockáknak 8 euró 100 grammja, vagy összeválogathatunk 6 darabot 7 euróért. 
legoland-tower-bri_2351196b.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vidamparkok.blog.hu/api/trackback/id/tr57407324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása