Vidámparkok a világ körül

Six Flags Great Adventure

2015. április 08. - Vidámparkjunkie

ImádomImádomImádom!

Soha nem voltam még Amerikában, de ez is rajta van a wishlist-en! Mióta a vidámparkokról blogolunk, egyre többet olvasok, és kutakodok a témával kapcsolatban! Tegnap rábukkantam egy cikkre, mely a Six Flags Great Adventure nevű helyről szólt! Hogy miért is volt érdekes ez a park?! Hát most megtudhatjátok ;)

 images_1.jpg

 

Nos, ez a vidámpark Jackson-ban, New Jersey államban található, s több, mint 68 éve várja a látogatókat. A park évről évre újul, mindig bedobnak valami extrémebbet, mely biztosítja az emberek számára, hogy soha ne unják meg az élményközpontot. A komplexum területén található a Six Flags Wild Safari állatkert és a Hurricane Harbor vízipark is, szóval garantáltan mindenki megtalálja a neki való mókát.

Maga a vidámpark rész ezernyi élménnyel tehet gazdagabbá, hiszen a különféle játékok mellett, megnézhetünk élő szórakoztató műsorokat is, vásárolhatunk, vagy éppen ebédelhetünk is két "ride" között.

Összesen 54 féle játékot próbálhatunk ki a parkban, mely két részre van osztva. Van a kids section és a family section. A kids section-nél általában minimum és maximum magasság is megvan adva, így a gyerekek egyedül lehetnek, ők uralhatják az egész területet. Egyik nagy kedvencem lett ebből a szekcióból a "Congo Rapids" nevű játék, ami lényegében egy vízi túrát testesít meg, s ezáltal a kicsik is átélhetik a vad raftingolás-t, na jóó, kicsit szolidabban!!

letoltes_1.jpg

Akik egy egész napot szeretnétek eltölteni a családdal, anélkül, hogy egy percet is külön töltenének. . Tádááá. . ez a TÖKÉLETES hely!! Fel sem tudom sorolni, annyiféle játék várja a családos látogatókat. Általában a játékokhoz tartozó kocsik, kabinok, vagy egyéb kis "seats-ek" úgy vannak megtervezve, hogy minimum 4-6 fő beleférjen. Az egyedüli problémám az egésszel az, hogy egy hét alatt sem tudnánk kipróbálni ennyi szupiságot!

Most nézzünk néhány kedvencemet! Próbáltam úgy összeválogatni őket, hogy ha csak egy-két napot tölthetnénk a Six Flags-ben, akkor ezek azok, amiket tuti nem hagynék ki:

Safari Off Road Adventure

Nincs is jobb program annál, minthogy bepattanjunk egy kocsiba, és Amerika közepén egy kicsit Afrikásra vegyük a stílust. A szafari során közel 1200 állat futkározik körülötted, a világ minden tájáról. A túra során minden csapat kap egy idegenvezetőt, aki gondoskodik arról, hogy minden kérdésre választ kaphass az út során. A kirándulás részeként pedig el is hagyhatod az autód, hogy szemtől szembe is találkozhass a különféle állatokkal, persze csak a növényevő fajtákból! :D

 

Green lantern

Uristeeeeen! Ez valami hihetetlen! 1,3 km hosszú, életveszélyesen kinéző, mégis biztonságos, életre szóló élményt biztosító, adrenalint felszabadító, megahiperszuper hullámvasút. A legdurvább része a menetnek, amikor egy 44 méter magas hurok után hirtelen 37 métert mész, sőt zuhansz lefele!!! Aaaaaa. . Tuti a hangom is elmenne, annyit sikítanék :D

 

https://youtu.be/DAv24bRg4Wg

Néhány információ a parkkal kapcsolatban:

  • A jegyár átlagosan 68 USD, ami körülbelül 18 000 Forint, de mindig vannak akciók, kedvezmények, ezért érdemes előtte tájékozódni
  • Különféle csoportokat fogadnak a parkban, így például vallási csoportokat, fiatal-, illetve idősebb korosztályúakat is szívesen várnak
  • A park látogatása előtt érdemes megnézni, hogy melyik "ride"-ok mennek, hiszen sajnos van olyan, amelyik szezonális
  • Az élő show-k alkalmával vannak különféle tehetségkutatók, melyek alatt akár a bolondos dallamok figuráival is összefuthatunk
  • A park évről évre kitalál valami újdonságot, mely lehet akár egy esemény, egy akció, vagy egy új játék is
  • honlap: https://www.sixflags.com/greatadventure

-->

A bejegyzés trackback címe:

https://vidamparkok.blog.hu/api/trackback/id/tr357349806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cosmetic Guru 2015.04.08. 20:10:27

Nagyon tetszik ez a bejegyzés mert Nekem volt szerencsém ellátogatni ebbe a vidámparkba és tényleg vissza tudtátok adni azt a hangulatot amit ott érez az ember!
Csak így tovább :)

őrült_stone 2015.04.27. 17:36:28

hú bakker behánynék, de biztos kipróbálnám :D
süti beállítások módosítása